Even voorstellen


Mijn naam is Marieke Slendebroek, geboren in 1984. Per november 2008 ben ik een honden uitlaatservice, met daarbij dierverzorging aan huis, begonnen in Dieren en omgeving.

Van kinds af aan heb ik vele huisdieren gehad (katten, konijnen, cavia’s, hamsters, ratten, vissen etc) en was ik altijd al heel druk met allerlei andere dieren. Zo liet ik de honden in de buurt uit, ging ik alle huizen af op zoek naar een verzorgpony, bracht ik verdwaalde kikkers weer netjes terug naar de sloot en hield ik altijd mijn ogen goed open voor eventuele verstootte eendjes. Ik was zelfs zo dol op dieren dat ik op mijn 8ste al besloot vegetarisch te worden, ik vond het namelijk zo ‘zielig’ dat voor vlees dieren dood werden gemaakt. Ik ben nog steeds vegetarisch alleen is de reden wat genuanceerder geworden dan alleen maar ‘zielig’. Ik was ook altijd graag buiten. Naarmate ik ouder werd is dit echter nooit veranderd, ik ben nog steeds dol op alle dieren en het buitenleven.

Voor de keuze van mijn scholing wist ik nooit goed wat te kiezen. Maar na in 2008 mijn HBO opleiding afgerond te hebben en diëtist/voedingskundige te zijn, begon het bij mij toch weer te kriebelen. Ik moest gewoon iets doen met dieren en zo is het idee ontstaan en het proces begonnen van het opstarten van mijn eigen honden uitlaat en dierverzorging aan huis service. Helaas hebben wij vroeger thuis nooit de mogelijkheid gehad voor een hond (beide ouders werkten en uitlaatservices waren er toen nog niet in de buurt). Om die reden heb ik mijn kennis bijgespijkerd door middel van cursussen, lezingen, stage etc. Zo heb ik de cursus algemene vorming van O&O behaald, heb ik cursussen van Renisa over kynologie en roedelgedrag, probleemgedrag, trainingsmethoden en EHBO gevolgd, lees ik zo veel mogelijk boeken en in de toekomst liggen er zeker nog een aantal cursussen/opleidingen in de planning. Dit om de kwaliteit voor de klant te kunnen waarborgen. En zeg nou zelf, er is altijd wel iets bij te leren en inzichten veranderen in de jaren, je bent tenslotte nooit uitgeleerd.