Uitlaatservice


Honden zijn graag samen met andere honden, het zijn roedeldieren. Het samen zijn in een roedel bevorderd niet alleen de socialisatie maar is ook een uitlaatklep voor hun energie. Uw hond raakt zijn energie op een positieve manier kwijt en zal beter leren omgaan met zijn soortgenoten. Ook thuis zal uw hond een stuk rustiger zijn door zijn regelmatige 'work-out'. Hij blijft langer fit en gezond.

Intake

Voordat de hond meegaat met de uitlaatservice zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden bij u thuis. Tijdens dit gesprek kan ik kennis maken met u en uw hond, en u met mij. Verder wordt het karakter en de eigenschappen van de hond, de dagen, de tijden en de eventuele verdere wensen uitgebreid besproken.

Tijden

De wandelingen vinden plaats van maandag tot en met donderdag. De wandeling duurt een uur.

Middagwandeling: 12:00-13:00uur                                  

De tijden kunnen afhankelijk van verkeersdrukte etc enigszins afwijken.

In overleg zijn er eventueel mogelijkheden voor privé-wandelingen of wandelingen in het weekend of tijdens feestdagen.

Wandeling

Voor de wandeling wordt de hond thuis opgehaald met een ruime bestelbus. Deze is geheel ten behoeve van de hond ingericht.

De wandelingen bevinden zich in verschillende gebieden, variërend van bosgebied tot bij waterplassen. De honden gaan bewust mee in niet te grote groepen om de kwaliteit en de aandacht naar zowel de klant als de hond te kunnen blijven waarborgen.

Als uw hond voor de eerste keer mee gaat, blijft hij aan de lijn totdat hij vertrouwd is binnen de groep. Daarnaast wordt goed in de gaten gehouden of uw hond wel binnen de groep past en wordt u op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen daarin. Mocht uw hond niet goed binnen de groep passen wordt dit besproken en kijken we samen naar oplossingen.

Na de wandeling wordt de hond weer thuis gebracht. Indien uw hond vies is, kunt u een handdoek klaarleggen, dan droog ik hem netjes af voordat hij naar binnen gaat.

Werkgebied

De uitlaatservice is werkzaam in Dieren, Spankeren, Laag Soeren, Eerbeek, Loenen en Klarenbeek. Er zijn eventueel ook wandelingen mogelijk voor de plaatsen Ellecom, De Steeg en Rheden. Vraag naar de mogelijkheden.